Blog

RSS

Dibuixant al museu

22-01-2019


Dibuixant al museu

Quaderns Viatgers és un grup de dibuixants que segueix el model proposat per Urban Sketchers de dibuixar el nostre entorn immediat directament del natural, d'una manera més informal i lliure que l'acadèmic, experimentant tècniques i maneres d'expressió, i compartint el realitzat a través de les xarxes. En els nou anys que portem d'activitat artística hem abordat facetes de tots els tipus, una d'elles dibuixar a l'interior dels museus.


En aquesta ocasió ho estem fent en el Museu Escolar de Pusol, Elx, en un treball de col·laboració amb el mateix, i l'experiència del dibuix d'interpretació personal que practiquem es fa més íntima perquè a la contemplació de l'enorme riquesa cultural que el recinte tanca, s'afig l'emoció de veure's assegut en aquells bancs de l'escola amb el Primer Ratlles o l'Enciclopèdia Álvarez en la mà, o plantat expectant davant el carret dels gelats, esperant que el chambilero es porte bé i et prepare un chambi gruixut pel real de pesseta que li has donat, o veure's reflectit una altra vegada en les velles llunes dels aparadors de les botigues d'un carrer Salvador omple de vida, o tirant la carta al rei mag de Rico, o comprant en el quiosc l'últim nombre del Capità Tro.


El quadern de dibuix es converteix llavors en una màquina del temps, accionada amb el llapis, que et transporta a un món amagat en els amagatalls de la memòria, el qual pots recórrer de nou per les perdudes sengles de la infància. Aqueixa conjunció de dibuix, emocions i sentiments, fa que aquesta experiència siga de les més gratificants que hem experimentat al nostre camí artística.


Autor: Ramón Sempere, coordinador de Quaderns Viatgers.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top